In Cum gandim

Pot spune ca am fost sabotata mult mai mult decat as fi meritat de mult mai multe trairi interne, decat factori externi.

 

Drama vine din lupta cu demonii nostri interni (frica de nou, neincrederea, teama de esec) si mai putin din cu mijloace financiare, de timp si de spatiu (nu am timp, sunt obosit, nu imi permit, nu am unde).

 

 

Simtim ca pentru a atinge fericirea avem nevoie de :

  • motivare
  • incredere
  • perseverenta
  • determinare
  • curaj
  • putere

 

insa, bine a spus unul dintre mentorii mei, pe cate dintre elementele  insiruite mai sus ele « le putem pune intr-o roaba ? »

Care este de fapt ingredientul principal in a-ti indeplini obiectivul (sa slabesti, sa faci sport, sa mananci sanatos, sa castigi mai multi bani, etc.) ?

 

Cred cu tarie ca PRIMUL PAS.

 

Desi a fost teoria cu care poate am fost cel mai in dezacord, actiunea este singura care ne impinge catre rezultat.

Actiunea este cea care ne da forta si increderea ca in noi sta de fapt reusita.

 

Vrei sa iti dau o reteta a succesului ? Este una foarte simpla. Dubleaza-ti rata esecurilor. Thomas J. Watson, fondator IBM

Aici ai doua alternative :

  • a lua concret situatia si a rezolva fiecare emotie traita in drumul spre a-ti realiza obiectivul (frica, neincredere, nerabdare, furie, extaz, dezamagire)

sau

  • a actiona si a prinde incredere cu fiecare pas, fie el gresit

 

Vei constata ca a doua alternativa reprezinta o economie de timp si resurse. Orice drum catre un obiectiv te va invata si va scoate ceva nou din tine, chiar si atunci cand nu-l indeplinesti. In acel proces vei schimba si vei invata ceva (vei descoperi noi abilitati, metode de a gestiona situatiile grele, vei cunoaste piedicile ce ti se pot pune, vei gestiona mai bine situatiile de criza, etc).

 

Viata este despre  a-ti da seama ce ti se potriveste tie, de a-ti accepta vulnerabilitatile si de a face pace cu tine.

 

De ce ?

 

Pentru ca alaturi de tine este sigur ca iti vei petrece tot restul vietii.

 

Ni s-a inoculat ideea ca totul este greu, necesita multa munca, efort si disciplina. Auto-cunoasterea, determinarea drumului care ti se potriveste tie si actionarea in acel sens, este ceea ce ne duce la reusita.

Aprinde scanteia din sufletul tau. Porneste. Da-ti  voie sa esuezi. Inainteaza. Vizualizeza-ti reusita. Du-te in concret.

 

Spune-mi care este obiectivul tau si gandeste-te la CEL MAI MIC pas pe care poti sa il faci in atingerea lui?

 

 

 

 

Recent Posts

Lăsați un comentariu

Start typing and press Enter to search